Június 28. Szombat

 2009.06.27. 23:21

Jaj, de nagyon, nagyon jó filmet láttam ma: Rockhajó (eredeti címén: The Boat that Rocked)!!! Annyira, de annyira jó!!! Angol humor, angol producerrel, angol színészekkel! Richard Curtis, aki olyan filmekért "felelős" mint a Sztárom a párom, A Négy esküvő és egy temetés, az Igazából szerelem (kedvenc!) vagy aki a világot veszélyessé tette Mr. Bean által újabb remekművel rukkol elő! A szereplőbrigád már csak akkor lehetne tipikusabb ha Hugh Grant is beugrott volna, de talán jobb is így. A főszerepekben nagyrészt nagy, nevek voltak mint például Bill Nighty, Philip Seymour Hoffman vagy Emma Thompson (!), de ezek mellett kezdők is voltak. (pl a mondhatni főszereplőt, Carlt egy tul képpen ismeretlen színész, Tom Sturridge játtsza)

A sztori amúgy 1966-ban játszódik, Angliában, és felületesen nézve az akkoriban elnyomott de éppen virágkorát élő angol pop és rock zenének az illegális lejátszásáról szól. Tehát a kalózrádiókról, és ezek közűl is a legismertebb, a Rock Rádió (milyen fantáziadús név) életébe csöppenünk be... Ezek az állomások amúgy a tengeren, hajókon voltak... A "Rockhajón" a hangulat laza, több DJ van, akik felváltva teszik fel a jobbnál-jobb zenéket, miközben szívják a dzsointokat és alkoholizálnak, de persze a tea with milk sem maradhat el. Ezen a hajón csak pasik élnek illetve egy csajszi, de ő leszbi:P Természetesen nem maradhat el a tipikus "balek" vagy a "lassúfelfogású", a "laza", a "pedáns" vagy a "különc" karakter, és csak párat soroltam felXD Na erre a hajóra küldi az anyja a 18 éves Carl-t, akit éppen kirúgtak a suliból, "főleg a cigi miatt", a keresztapjához Quentin-hez (Bill Nighty) hogy szívjon friss tengeri levegőt, és javuljon meg. Persze a dolog már az elejétől kezdve sántítxD A történet, mint már megszoktuk (ld Igazából szerelem) több szálon fut, de a legtöbb azért kötődik Carl-hoz (ezért neveztem ki főszereplőnek)... A végén van egy kis Titanicos beütés, ami nem lenne baj, ha valaki meghalt volna... Ez az egyetlen baj a filmmel: túl "happy end"-es, és az egyik pillanatban még a tetőpont van, aztán a vége... Sztem még kb. 2 perc belefért volna a sztoriba, de azért így is iszonyatosan szuper volt!!! Legszívesebben rohannék vissza a moziba, de ahhoz késő van... De tényleg, mindenkinek ajánlani tudom, szép látványok is vannak, jó cuccok!!! wááá, fenomenális, tényleg! 130 perc tömény tökéletesség, lányoknak ÉS fiúknak is! Sőt szerintem ez már kicsit átcsúszik a "fiús" kategóriába:P Szal egy mondatba foglalva: Nagyon-nagyon-nagyon jó volt, elképzelhetetlennek tűnik ugyan, hogy valakinek sikerül olyan filmet csinálnia, ami nem sablonos, de ez tuti nem sablonos!!! Ez egyedi!!! És Tom Surridge olyan helyes, hogy az hihetlen! Tudom, ez egy picit Ilikés volt xD, de tényleg!!!:P

Mint látjázok, most ez picit eltérített attól hogy Michael Jacksonnal foglalkozzak, de rajta vagyok az ügyön, és holnapra TÉNYLEG meglesz az életrajza! És már van egy csonka Black or White fordításom is!!! Szóval láthatjátok, hogy tényleg rajta vagyok! De hogy legyen valami, itt vannak a rekordjai (amiért külön köszönet a wikipédiának ahonnan kimásolom, most nem fogalmazom át őket , mert elfáradtam egy picit:P):

 

  • Minden idők legnagyobb számú amerikai nézőseregét vonzotta a TV elé, amikor fellépett a 27. Superbowlmeccs félidejében.
  • A Thriller című 1982-es albuma a legtöbb példányszámban elkelt zenei anyag, több mint 104 000 000 [3] eladott lemezzel.
  • Első önálló szólóalbuma, az 1979-es Off the Wall volt az első olyan lemez, amiről 4 dal is bekerült a top tízbe. Az 1987-es Bad album is beírta magát a zene történelmébe, hiszen a lemezről 5 szám (Dirty Diana, Man in the Mirror, The Way You Make Me Feel, Bad és az I Just Can't Stop Loving You) is volt listavezető az USA-ban és Európában is.
  • A Bad turné, ami 1987-89-ig tartott, minden idők legsikeresebb koncertturnéja volt.
  • Az 1984-es Grammy-díjkiosztó gálán egy este 7 díjat nyert, amit se előtte sem utána senki sem múlt felül.
  • A Guinness Books of World Records szerint minden idők legtöbb pénzt kapó reklámembere Michael Jackson, aki a Pepsitől 4 reklámért 12 millió dollárt kapott.
  • A Guinness Books of World Records szerint minden idők legnagyobb szerződése a szórakoztatóiparban Michael Jackson nevéhez kötődik. Az egyezséget a 90-esévek elején kötötte meg a Sonyval, s értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt.
  • 1983-ban Michael lett az első olyan művész, aki ugyanabban az időben uralta a Billboard lista rockalbumok, rockkislemezek, R&B-albumok és R&B-kislemezek részét.
  • A Jackson 5 volt az első csapat, amelynek 4 egymást követő dala lett listavezető sláger.
  • A Blood on the Dance Floor album, amely szinte egyáltalán nem kapott reklámot, s a sajtó alaposan lehúzta, minden idők legtöbb példányszámban elkelt remixlemeze.

Bocsi, bocsi, bocsi tényleg ezekért a kék feliratokért, de nem lehet leszedni őket.... Legalább rákereshettek!:D

Ennyi lenne mára, a 7,5 dl kóla hatása kezd gyengülni:P Jó éjt, és jók legyetek!

Nessi

u.i.: Amúgy a Rockhajó összes plakátja tök jó! Ezt választottam, de a Google-en rá lehet keresni, nagyon szuperek!

A bejegyzés trackback címe:

https://filonessi.blog.hu/api/trackback/id/tr41212709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b-blog 2009.07.03. 22:19:53

első dolgom megnézni!:D persze a coco chanel utánXD

Nessi2 2009.07.04. 11:39:20

hihi, tedd azt! De most nézem, és basszus a Coco Chanel-t nem adják a Corvinban!!! Mind1, majd hétfőn megnézem a puskinban:D
süti beállítások módosítása